Komandant i roda (2012)

Il comandante e la cicogna (Originalni naziv)

komedija

Usamljeni muškarac zaljubljuje se u siromašnu umetnicu

 
Režija: Silvio Soldini
Scenarij: Doriana Leondeff
Uloge: Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Giuseppe Battiston, Luca Zingaretti, ...

Filmografija

Leo je vodoinstalater koji vaspitava dvoje dece tinejdžera, Elija i Medlin, posvećen isključivo poslu i kući. Dajana je umetnica bez prebijenog novčića, ali puna snova, u strahu od svoga kućevlasnika. Njihove se sudbine isprepliću…

Leo je vodoinstalater koji se svakog dana muči kako bi vaspitao dvoje tinejdžera, Eliju i Medlin, balansirajući između posla i kuće, gde se njegova rasipna i ljupka žena Tereza svako malo pojavljuje i opet nestaje.

Dajana je siromašna umetnica koja iščekuje životnu priliku i u problemima je zbog neplaćanja stanarine. Njen je kućevlasnik Amanzio, čudak koji je napustio svoj posao zbog novog načina života i koji u jednom od svojih pohoda upoznaje Elija, sa kim sklapa neobično prijateljstvo.
 
Leo i Dajana upoznaju se u kancelariji Malafana, bahatog prevarantskog advokata. Leo završava u njegovoj kancelariji nakon što je otkriva da je njegova ćerka, bez svog znanja, obeležena kao porno-zvezda na internetu. Dajana svoje vreme provodi tamo slikajući freske na zidu kancelarije, primorana na to zbog ekonomskih razloga, udovoljavajući apsurdnoj opsednutosti megalomanijom svog poslodavca.
 
Njihove priče isprepliću se u simboličnom gradu našeg doba, pod strogim, ironičnim pogledima kipova Đarabaldija, Verdija, Leopardija, koji sa svoga čvrstoga gledišta komentarišu sudbinu Italije koja se sve više otuđuje. Ipak, ima još onih koji snivaju i nadaju se: Elija, koji prati let rode, simbola renesanse i priliku za novi početak za Lea i Dianu.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >