Opasne devojke (2004)

Mean Girls (Originalni naziv)

komedija drama

Nakon dolaska u novu srednju školu L. Lohan se našla na meti omiljene grupice tinejdžerki

 
Režija: Mark Waters
Scenarij: Rosalind Wiseman, Tina Fey
Uloge: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried, Lacey Chabert

Filmografija

Film je osvojio ukupno 7 nagrada i 15 nominacija. Lindzi Lohan za ulogu u ovom filmu dobila je nagradu MTV Movie i Teen Choice. Film je dobio nagradu BMI Film Music, Teen Choice i MTV Movie u nekoliko kategorija.

Odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, Kedi Heron (Lindzi Lohan) misli da zna šta znači uzrečica da preživljavaju samo najjači. Ali, zakoni džungle dobijaju novo značenje nakon što 15-godišnjakinja kreće prvi put u školu te se upoznaje s psihološkim ratovima i nepisanim društvenim pravilima sa kojima se suočavaju današnje tinejdžerke. Kedi se ubrzo sprijateljila sa autsajderima Demijenom (Danijel Fransis) i Dženis (Lizi Kaplan), ali i trima najpopularnijim i najlepšim devojkama u školi. Redžina (Rejčel MekAdams) je glavna, a Grečen (Lejsi Šaber) i Karen (Amanda Sejfrid) njene su sledbenice. Iako su je one odmah primile u društvo, Kedi želi da se druži i sa Demijenom i Dženis.

 
Na kraju Kedi ipak odlučuje da se zbliži sa devojkama kako bi otkrila njihove mračne tajne. Stvari kreću nagore nakon što se Kedi zaljubila u Redžininog bivšeg momka Erona Semjuelsa (Džonatan Benet). Nakon što joj se Redžina pokušala osvetiti i opet zavesti Erona, Kedin prvobitni plan pretvara se u zadatak potpunog uništenja prijateljice Redžine.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >