Mirotvorac (1997)

THE PEACEMAKER (Originalni naziv)

akcija triler

Američki oficir i nuklearna stručnjakinja u potrazi su za nuklearnim oružijem

 
Režija: Mimi Leder
Scenarij: Leslie Cockburn, Andrew Cockburn
Uloge: George Clooney, Nicole Kidman, Marcel Iures, Aleksandr Baluyev, Rene Medvešek

Filmografija

Slučajnosti najčešće nisu slučajnosti, nego dobro pripremljeni i izvršeni planovi, kazuje nam napeti akcijski triler smešten u politički milje najvišeg ranga, "Mirotvorac", rediteljice Mimi Leder. Slavni Džordž Kluni i Nikol Kidman glavne su zvezde filma.

Kao da sudar dva voza u Rusiji nije dovoljno zastrašujuća vest, jedan od njih pritom nosi i nuklearni teret pa eksplozija uništi kilometre i kilometre okolnog prostora. Celi svet je na nogama, a nuklearna stručnjakinja Bele kuće, doktorica Džulija Keli (Nikol Kidman), ne misli kako je sudar bio slučajan, sa čim se slaže i Tomas Devo (Džordž Kluni), oficir specijalnih obaveštajnih snaga američke vojske.Kako bi zaustavili najopasniju vrstu terorista, one koji nemaju nikakvih zahteva i samo žele da seju strah i uništenje, Tomas i Džulija moraće zajedno na put traga zavere koji kreće od Njujorka, a završava duboko u Evropi...

Uverljivo pokazavši kako svet ratno-političkih intriga nije isključivo muške prirode, barem kada je reč o filmu, rediteljica Mimi Leder snimila je odličan i izuzetno nepredvidljiv politički triler "Mirotvorac", u kom je još jednom propitala realne potrebe i opasnosti nuklearnog oružja.

Ne gubeći tempo za celog trajanja filma, a u pravilnom ritmu uvodeći nova otkrića kao mamce za gledaoce, film je ovo od kojega se jednostavno nećete moći odvojiti. Naravno, u tome mu svesrdno pomaže dvoje glavnih glumaca, jednako suprotnim polovima privlačni i glumački besprekorni, Nikol Kidman i Džordž Kluni, a domaćoj publici biće posebno zanimljivo videti Renea Medvešeka u manjoj ulozi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >