Bijonse: Život je san (2013)

Beyonce: Life Is But a Dream (Originalni naziv)

muzika dokumentarni

Višestrani portret Bijonse, pevačice koja je 16 puta osvojila „Gremi“

 
Režija: Ed Burke, Beyoncé Knowles
Scenarij: Ilan Y. Benatar, Ed Burke
Uloge: Beyoncé Knowles, Jay-Z, Kelly Rowland, Solange Knowles

Filmografija

Superzvezda Bijonse predvodi i režira svoj prvi HBO-ov specijal, dugometražni dokumentarac koji spaja privatne zakulisne snimke sa naelektrisanim izvođenjem na nekoliko nedavnih nastupa.

Film sadrži obimni materijal snimljen u prvom licu, koji je u nekim delovima snimila i sama Bijonse na svom leptopu, i u kom razmišlja o realnim aspektima slave, utočištu koje nalazi na bini i transcendentalnoj radosti majčinstva koju je doživela u januaru 2012.

Film nas upoznaje i sa Bijonsinim detinjstvom u Hjustonu preko kućnih videa koji otkrivaju ne samo njen rano razvijeni talenat nego i povezanost sa porodicom, posebno sa mlađom sestrom, takođe izvođačicom, Solanž. Pratimo i izazove sa kojima se susrela kada je, nakon raspada supergrupe „Destinis Čajld“, odlučila da sama upravlja svojom karijerom i osnuje firmu „Parkvud Intertejnment“.

U filmu su zabeleženi i intenzivni fizički i emocionalni napori koje ulaže prilikom ulaska u studio, pripreme za izvoženje uživo, vođenje posla i upravljanje porodičnim životom, uključujući njen trijumfalni povratak pod svetla reflektora nakon rođenja Džej Zijeve i njene ćerke, Blu Ajvi Karter.

Zakulisni materijal protkan je Bijonsinim upečatljivim koncertnim izvođenjima u kojima do izražaja ne dolazi samo njen izuzetan vokal nego i upečatljivo vladanje binom i briljantno koreografisana plesna veština.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >