petak, 19.04. 15:25

Paukova zavera (2001)

ALONG CAME A SPIDER (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Iskusni policijski psiholog našao se u igri nadmudrivanja s lukavim otmičarom

 
Režija: Lee Tamahori
Scenarij: James Patterson, Marc Moss
Uloge: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Dylan Baker, Mika Boorem

Filmografija

Po romanu Džejmsa Pitersona, film je režirao Novozelanđanin Li Tamahori, koji se proslavio oporom dramom "Bili jednom ratnici".

Nakon dve godine mirnog rada u školi , nastavnik je oteo  senatorevu ćerku te se vrlo brzo javio kriminalističkom psihologu Aleksu Krosu ( Morgan Frimen ) da bi se , izgleda , igrao mačke i miša . Morgan Frimen kao iskusni policijski psiholog naći će se u igri nadmudrivanja sa lukavim otmičarom u napetoj " Paukovoj zaveri " . Kros je uveren da je kontaktiran samo da bi osigurao otmičaru nešto medijske slave , a svoje pretpostavke potvrđuje kada u otmičarevom skloništu pronađe knjige o slavnom slučaju    " Lindenburg " . Jedna od agentica koja je bila zadužena za čuvanje devojčice nudi svoju pomoć iskusnom Krosu , koji ne zna kome  treba verovati.

 

 

Nakon što je serijom izuzetno zapaženih i voljenih sporednih nastupa koje je ostvario u devedesetima osvojio srca publike , Morgan Frimen se latio i glavnih uloga , pokazavši kako je sjajan glumac nezavisno o okruženju i tipu filma . Možda neočekivan izbor za akcionog junaka , Frimen u sjajnom , napetom trileru " Paukova zavera " igra  impresivnu ulogu istraživačkog veterana , a ostatak ekipe čine manje poznata Monika Poter te akciona zvezda Majkl Vinkot .


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >