Špijun koji me je voleo (1977)

THE SPY WHO LOVED ME (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Legendarni Džejms Bond rešava misteriozni nestanak britanske i ruske podmornice

 
Režija: Lewis Gilbert
Scenarij: Christopher Wood, Richard Maibaum
Uloge: Roger Moore, Barbara Bach, Curt Jurgens, Richard Kiel, Caroline Munro

Filmografija

Džejms Bond (Rodžer Mur) udružuje snage sa Anjom Amasovom (Barbara Bač), lepom ruskom špijunkom, da bi razrešio tajanstvene nestanke ruske i engleske nuklearne podmornice.

Prva stanica je Egipat gde Bond pokušava da pronađe osobu koja preko posrednika prodaje mikrofilm sa nacrtima za otkrivanje podmornica onome ko da najveću ponudu.
 
Nakon nekoliko ubistava postaje jasno da neko treći ne želi da dođe do prodaje mikrofilma, a trag vodi na Sardiniju do brodskog magnata Karla Stromberga (Kurd Jurgens) i njegovog neobičnog podvodnog carstva.
 
Bond i Amasova istražuju oko njegovog neobičnog zdanja sve dok ih zajedno s podmornicom ne proguta ogromni naftni tanker u kome se već nalaze dve otete podmornice. Strombergov plan je da nuklearnim napadom na Njujork i Moskvu izazove treći svetski rat.
 
Oni koji prežive biće prisiljeni da žive pod vodom što predstavlja ostvarenje Strombergovog sna. Bond će morati da sprečiti ispaljivanje raketa ali i spasi lepu Ruskinju, pri čemu ga bez prestanka ometa Džovs (Ričard Kejl), div s olovnim zubima...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >