Albatros (2011)

Albatross (Originalni naziv)

drama

Ona je lepa, pametna, talentirana...i prava nevolja

 
Režija: Niall MacCormick
Scenarij: Tamzin Rafn
Uloge: Jessica Brown Findlay, Felicity Jones, Julia Ormond

Filmografija

Moderna humoristična drama „Albatros“ prvi je dugometražni film redatelja Nialla MacCormicka (nominiranog za nagradu BAFTA) i scenaristice Tamzin Rafn koji govori o problemima jedne tipične engleske porodice kada njezini članovi upoznaju lepu i buntovnu tinejdžericu.

Emelia Konan Dojle (Jessica Brown Findlay) buntovna je tinejdžerica koja je odustala od školovanja jer veruje da je slavni pisac Arthur Konan Dojle njen daljnji predak. Nakon što napusti bakin dom, Emelia se zaposli kao čistačica u hotelu Džonatana Fišera (Sebastian Koch), strastvenog pisca koji živi sa suprugom Džom (Julia Ormond) i dve kćeri. Emelia se uskoro sprijateljuje sa najstarijom kćerkom Bet (Felicity Jones), a  vremenom se upusti u aferu sa Betinim ocem, zbog čega će osetiti ozbiljne posledice.

Uz vrlo poznata glumačka imena poput Sebastiana Kocha, Julije Ormond i Felicity Jones, glavna uloga negativke Bet pripala je britanskoj televizijskoj zvezdi Jessici Brown Findlay (Lady Sybil iz Downton Abbey).

Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Edinburgu 2011., a iste je godine osvojio dve nominacije na Britanskim nezavisnim filmskim nagradama za najbolju sporednu ulogu (Felicity Jones) i glumačku nadu godine (Jessica Brown Findlay), kao i nominaciju Evening Standard British Film nagrada za najboljeg mladog glumca (Jessica Brown Findlay).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >