Čuvari šume: Tajanstveni svet (2013)

Epic (Originalni naziv)

komedija animirani avantura

Čarobni film ekipe koje je stvarala ''Ledeno doba'' i ''Rio'' vodi nas u tajanstvenu šumu

 
Režija: Chris Wedge
Scenarij: James V. Hart, Tom J. Astle, Matt Ember
Uloge: Amanda Seyfried, Beyoncé Knowles, Josh Hutcherson, Jason Sudeikis, ...

Filmografija

Zaplet se vrti oko devojčice koja se zatekne u dubokoj šumi, na mestu gde se sile dobra bore protiv sila zla. Ona se povezuje sa grupom neobičnih likova kako bi spasila nji­hov, ali i naš svet!

Svet filma Čuvari šume: Tajanstveni svet posmatramo kroz oči Maje Katarine (kojoj je draže da ju zovu M.K.), inteligentne, duhovne i tvrdoglave sedamnaestogodišnjakinje koja kreće na putovanje života. Vraća se rodnoj kući da bi se približila otuđenom ocu, profesoru Bombi, no nema strpljenja da sluša njegove beskrajne priče o nevidljivim ljudima koji žive u šumama. No, kad se čarolijom transportuje u svet Listaša, sagleda svet iz novog ugla. Kako bi pronašla put kući M.K. mora ne samo da poveruje u taj svet već mora i pomoći da ga spasi...

O FILMU

Film Čuvari šume: Tajanstveni svet je 3D CG avanturistička komedija koja otkriva fantastičan svet kakav još niste videli. Autori filmova Ledeno doba i Rio donose nam priču o neprekidnoj borbi između sila dobra (koje održavaju prirodni svet na životu) i sila zla (koje žele da ga unište). Kad se tinejdžerka nađe čudom prenesena u ovaj tajni svet, udruži se sa grupom ratnika i komedijanata ne bi li spasila taj svet… kao i ovaj naš. 

Vedž je inspiraciju za ovaj film našao još 1998. godine kad je otišao na izložbu slika šumskih kraljevina nastalih pre stotinjak godina. Vedž kaže: "Te su slike bile čarobni uvid u minijaturne civilizacije koje žive u drveću i grmlju. Ti su svetovi izgledali veličanstveno i odmah sam pomislio da se u njima krije veliki film.

Svet filma Čuvari šume: Tajanstveni svet ujedinjuje stvarnost i fantastiku, šuma je to kakvu još niste videli, u kojoj je seme golemo, kamen poput planine, cvet divovski složen, a leptir leteća tapeta. 

U tom svetu Vedž isprepliće scene spektakularnih borbi sa intimnim i emotivnim odnosima likova, a sve začinjuje humorom, zabavom i romantikom.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >