subota, 20.04. 14:32

Biblija (2013)

The Bible (Originalni naziv)

drama

Najnovija adaptacija deset najpoznatijih biblijskih priča Starog i Novog zaveta

 
Režija: Tony Mitchell, Crispin Reece, Christopher Spencer
Scenarij: Colin Swash, Christopher Spencer, Richard Bedser...
Uloge: Keith David, Darwin Shaw, Diogo Morgado, Roma Downey, Andrew Scarborough, ...

Filmografija

Nova mini-serija History Channela, "Biblija" je u vrlo kratkom roku postala jedan od najvećih televizijskih spektaklaa svih vremena.

Već nakon prve epizode, velika popularnost serije i odlični rezultati gledanosti smestili su ”Bibliju” na prvo mesto najgledanijih i najprodavanijih mini serija svih vremena. ”Biblija” je adaptirala deset biblijskih priča Starog i Novog zaveta, a njen producent, Mark Burnett, je poznat po radu na mnogim svetski priznatim projektima poput Survivora, Celebrity Apprentice, The Voice i Shark Tank. Svaka od deset biblijskih priča ispričana je kroz glumu i obradu najsavremenijom računarskom tehnologijom.

Producenti i autori serijala su supružnici Roma Downey i Mark Burnett, oboje dobitnici prestižnih nagrada Emmy i Zlatni globus, a njihova ideja za realizaciju serijala je uticaj ”Biblije” na nove generacije gledalaca. ”Nadamo se kako će serijal pokazati da Biblija nije samo skup nepovezanih priča o kojima se često raspravlja i analizira. Umesto toga željeli smo da pokažemo kako se Stari zavet povezuje s Novim zavetom, kako je Biblija jedna fantastična priča s mnogo zanimljivih skrivenih poruka, a najvažnija je: Bog ljubi svakoga od nas kao da smo jedina osoba na celom svetu ljubavi” izjavili su supružnici za The Huffington Post.

 Iako je uloga Isusa dodijeljena poznatom portugalskom glumcu Diogu Morgadu, producenti serijala su za ostale uloge namerno birali nepoznata lica, kako bi se radnja ”Biblije” stavila u prvi plan. 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >