Neželjeno dejstvo (2013)

Side Effects (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Triler za odrasle, smešten u svet psihijatrije i farmaceutike

 
Režija: Steven Soderbergh
Scenarij: Scott Z. Burns
Uloge: Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum, Vinessa Shaw...

Filmografija

Provokativni triler o Emily i Martinu (Rooney Mara i Channing Tatum), uspešnom njujorškom paru čiji se svet drastično promeni kad novi lek, koji je Emily dao njen psihijatar (Jude Law), za lečenje depresije prouzrokuje katastrofalne nuspojave.

Emily (za Oscara nominirana Rooney Mara) i Martin Taylor (Channing Tatum) su mlad, lep, bogati par koji živi dobro u velikoj kući, ima jedrilicu i sav luksuz kojeg im novac može pružiti - dok Martin ne ode u zatvor zbog finansijskih malverzacija na berzi. Četiri godine ga Emily čeka u malom stanu na gornjem Manhattanu, ali njegovo puštanje iz zatvora jednako je razorno kao i njegov boravak u zatvoru i Emily počne tonuti u duboku depresiju.

Nakon neuspjelog pokušaja samoubistva, Emily počne lečiti psihijatar Jonathan Banks (za Oscara nominiran Jude Law). Očajnički se boreći da ne završi u bolnici, Emily pristane na režim terapije i antidepresiva i time se počne menjati ne samo njen, već i život svih oko nje. Budući da su njeni simptomi i dalje jednaki, Banks joj propiše novi lek koji joj počne pomagati. No, nuspojave leka imaju zastrašujuće posledice: brak propada, Bankova ordinacija je desetkovana i netko umre - ali ko je odgovoran? Shrvan profesionalnim neuspehom Banks postane opsednut traženjem odgovora. No, istina koju otkrije može razoriti ono malo njegove karijere i privatnog života što mu je preostalo.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >