Dnevnik uvreda (1994)

Dnevnik uvreda 1993. (Originalni naziv)

drama

Prikaz života usred velike neimaštine i inflacije

 
Režija: Zdravko Šotra
Scenarij: Gordan Mihić
Uloge: Marko Nikolić, Vera Čukić, Milivoje Tomić, Mira Banjac, Melita Bihali, ...

Filmografija

Film govori o raspadanju ljubavi između supružnika u poodmaklim godinama. Građanska porodica, zajedno sa najlepšim sto je imala, nestala je oprhvana teretom političke blokade čoveka i ljubavi. Visoki državni činovnik i muzičar, ponosni penzioner, uhvaćen je u krađi jabuka, a njegova žena, profesorka gimnazije umrla je od hladnoće na nekoj beogradskoj pijaci...

 Vreme je rata, sankcija i neimaštine. Ana (Vera Čukić) i Stefan Nikolić (Marko Nikolić), sredovečni bračni par u privremenoj penziji i u teškim trenucima nastoje sačuvati dostojanstvo. Deca su ih napustila i raspršila se po svetu i ostavila ih da spajaju kraj sa krajem sa i više nego mizernom penzijom.

Ana pokušava zaraditi nešto sa strane štrikajući i prodavajući ženske kape, a Stefan povremeno radi u bivšoj firmi. To još nekako funkcionira sve dok Stefan ne izgubi svoj honorarni posao nakon čega postaje razdražljiv, netrpeljiv, u stalnom sukobu sa prijateljima koji, kako bi preživeli, krše sve etičke norme.

Njegovo se (ne)rasploženje prenosi i na Anu. Stefan smatra da je prodavanje kapa za nju previše ponižavajuće. Sve to ga dodatno nervira da bi se njegov bes slamao upravo na Ani koja ga jedina pokušava oraspoložiti i razveseliti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >