Vilenjak (2003)

ELF (Originalni naziv)

komedija fantastika

Vilenjak (W.Ferrell) putuje sa Severnog pola prema Njujorku u potrazi za pravom porodicom

 
Režija: Jon Favreau
Scenarij: David Berenbaum
Uloge: Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel, Mary Steenburgen, Edward Asner...

Filmografija

Ovoga Božića otkrijte vilenjaka u čoveku koji je greškom celoga svog života bio odgajan kao vilenjak, da bi naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku.

Jednog Badnjaka prije mnogo, mnogo godina, jedna se beba uvukla u torbu Deda Mraza punu poklona i igračaka, a da on to uopšte nije primetio. Odgajan kao vilenjak, Budi (Will Ferrell) na kraju je ipak odrasta u čoveka tri puta većeg i od najvećeg vilenjaka te uviđa kako se nikada neće uklopiti u život na Severnom polu. Ove godine Budi odluči pronaći svoje pravo mesto u svetu, tačnije - Njujorku. On uspeva pronaći svoga pravog oca, Valtera (James Caan), koji se nalazi na listi zločestih Deda Mraza, i desetogodišnjeg brata koji uopšte ne veruje u dedicu sa poklonima i vilenjake!

Buddy shvata kako je njegov zadatak spasiti Božić za svoju porodicu, Njujork i celi svet. Što su blagdani bez barem jedne prave porodične komedije, smeštene u pripadajuće doba godine, te grad Njujork, koji je u našoj kolektivnoj svesti dobrim delom prisutan i kao jedan od najbožićnijih gradova na svetu?

Bajkovita komedija sa elementima fantastike, "Vilenjak" cenjenog redatelja Jona Favreaua upravo je takav film, topla priča o svemu što možemo i moramo biti, čak i ako nas nitko drugi u tome ne podupire. Will Ferrell je danas bez ikakve konkurencije jedan od najboljih i najpopularnijih komičara na svetu, a ovim je naslovom pokazao kako vrhunske role odrađuje i bez pomoći svojih kolega iz tzv. brat-packa. Uz njega, svojom se ulogom ističe i legendarni James Caan.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >