Poli (1998)

PAULIE (Originalni naziv)

komedija porodični avantura

Papagaj Poli prepričava svoju životnu priču ruskom imigrantu, domaru u institutu

 
Režija: John Roberts
Scenarij: Laurie Craig
Uloge: Gena Rowlands, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Bruce Davison, Trini Alvarado...

Filmografija

Izuzetno inteligentni papagaj Poli, koji zna da govori, priča svoju priču ruskom imigrantu, domaru u naučnom institutu u kom je Poli zbrinut i proučavan....

Priča počinje pre mnogo godina kada je poklonjen malenoj devojčici koja je mucala. Poli ju je naučio da govori, ali kada je devojčica to rekla ocu, ovaj je mislio da ona ne razlikuje maštu od stvarnosti te joj je uzeo papagaja.

Nakon toga, Poli je doživeo čitav niz avantura sa vlasnikom prodavnice kućnih ljubimaca, starom udovicom, meksičko-američkim trubadurom i budućim lopovom pre nego što je primljen u institut, gde sada živi. Životna priča domišljatog i spretnog papagaja u gledaocu će probuditi celi spektar osećanja, od skoro neizdržive tuge do velike sreće.

To je rezultat sjajno odrađenog posla reditelja Džona Robertsa. Spojivši elemente avanturističkog i porodičnog žanra, Roberts je snimio film koji može da zabavi celu porodicu. Potresnim delovima Polijevog života odlićna su protivteža komični elementi. Legendarna Džina Roulands predvodi ekipu glumaca, a za lik Poli životinjski koordinator Bun Nar koristio je čak sedam ptica.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >