Duh,američki film (1990)

Ghost (Originalni naziv)

komedija drama fantastika

Ubijeni P.Svejz vraća se kao duh kako bi zaštitio svoju voljenu ženu, D.More

 
Režija: Jerry Zucker
Scenarij: Bruce Joel Rubin
Uloge: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopy Gooldberg, Tony Goldwyn, Susan Breslau...

Filmografija

Prošlo je puno godina od prvog "pojavljivanja" Duha, ali gledaoci, bez obzira koliko puta pogledali ovu romantičnu dramu, ne mogu zaustavitii suze i emocije svakim novim gledanjem. Dovoljno je prisetiti se nezaboravnog poljupca između Demi More i duha Patrika Svejza u telu Vopi Goldberg.

Sam (Patrik Svejzi) i Moli (Demi More) sretan su i zaljubljen par koji uživa u svakom zajedničkom trenutku. Na poslu Sam otkrije nepravilnosti u bankovnim računima svog prijatelja i kolege Karla (Tony Goldvin) i to mu prijavi te se ponudi proučiti slučaj. No Karl istragu preuzima na sebe. Jedne večeri u mračnoj uličici, nakon povratka iz pozorišta, Sama i Moli presretne lopov (Rik Aviles) koji ubije Sama. No Samov duh ne napušta ovaj svet, već ostane uz Moli. Uskoro sazna da je njegovo ubistvo isplanirao Karl i da je Moli u smrtnoj opasnosti. Pokušava upozoriti svoju devojku, no ona ga ne vidi i ne čuje. Jedina osoba koja može osetiti njegovu prisutnost je spiritualni medij Oda Mae (Vopi Goldberg).

Ovaj sjajan film nagrađen je sa dva kipića Američke akademije, od kojih je jedan zaradila Vopi Goldberg za sporednu ulogu, a drugi je pripao Brusu Joleu Rubinu za najbolji scenarij. Za režiju je zaslužan provereni Džeri Zuker (“Prvi vitez”), izvrsnu muzičku podlogu snimio je poznati Maurice Jare, a uloge ljubavnog para pripale su besmrtnom Patriku Svejzu i Demi More, u ovom dirljivom i iznimnom filmu koji će nam pokazati kako prava ljubav  večita u trajanju

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >