Naprijed Francuska (1964)

Allez France (Originalni naziv)

komedija

Smušeni Francuz upada u niz urnebesnih situacija u Londonu

 
Režija: Robert Dhéry, Pierre Tchernia
Scenarij: Robert Dhéry, Jean L'Hôte
Uloge: Pierre Tornade, Pierre Doris, Raymond Bussieres, Catherine Sola

Filmografija

Navijač francuske ragbi reprezentacije Henri stigao je u London bodriti svoj tim uoči svog venčanja. Obučen kao policajac, ne znajući ni reč engleskog, zapliće se u niz smešnih nezgoda i nesporazuma.

Dan pre svog venčanja Francuz Henri Martineu će da odluči do kraja iskoristiti poslednje sate svoje samačke slobode te odlazi na ragbi utakmicu između Francuske i Engleske u Tvikenhajmu. Naravno, Henri ne može reći istinu svojoj verenici, pa se pretvara da ide u posetu bolesnoj tetki. Da je samo znao koliko će nevolja proizaći iz te jedne male laži...

Tokom utakmice Henriju drugi navijač izbije dva prednja zuba. Pronaći zubara u Londonu tokom vikenda nije lako, no srećom, Henri uspe pronaći jednog koji ga uspe zakrpati. Nakon zahvata zubar mu objasni da ne sme otvoriti usta sledeća dva sata. U čekaonici Henri ne odoli a da ne navuče na sebe uniformu policajca koji je posle njega seo na zubarsku stolicu.

Zamenjen za pravog policajca, Henri slučajno priskoči u pomoć glumici Dijani Dors u trenutku kada ju je napao manijak. Svesna publiciteta, gospođica Dors zatraži da se slika s Henrijem, međutim, shvativši da će to razotkriti njegovu prevaru, Francuz udara u beg.

Pre nego što shvati šta se događa,on će da pomogne ozloglašenom razbojniku u begu od policije te mu se ubrzo za petama nađe kompletna londonska policija.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >