Ne misli na to (2007)

NON PENSARCI / DON´T THINK ABOUT IT (Originalni naziv)

komedija drama

36-godišnji panker vraća se kući kako bi pronašao unutrašnji mir i sredio život

 
Režija: Gianni Zanasi
Scenarij: Michele Pellegrini, Gianni Zanasi
Uloge: Valerio Mastandrea, Anita Caprioli, Giuseppe Battiston, Caterina Murino, ...

Filmografija

Reč je o nepretencioznom i vrlo šarmantnom filmu koji je u italijanskim bioskopima ostvario izuzetnu gledanost, a na temelju te popularnosti realizovana je i vrlo gledana TV serija sa istom autorskom i glumačkom ekipom. Uspeh nimalo ne čudi, jer se radi o lepršavom, dinamičnom, sigurnom i smireno režiranom te slikovitim likovima i zanimljivim odnosima nakrcanom delu koje odlikuju i životni dijalozi.

Simpatični Stefano Nardini (V. Mastandrea) 36-godišnji je rimski panker koji pamti bolje dane. Već duže vreme ne pronalazi zadovoljstvo u muzici koju izvodi. Kad jednog dana zatekne svoju devojku u naručju drugog, zaključi da je vreme za velike promene. U potrazi za unutrašnjim mirom i možda novim početkom odlazi u rodni Rimini verujući da će mu druženje sa članovima porodice pomoći u sređivanju svog života.

Vrlo brzo će shvatiti da nije samo on taj koji ima probleme. Dok se njegov otac Valter (T. Čelio) još uvek oporavlja od nedavnog srčanog udara i vreme provodi igrajući golf, Stefanova majka (G. Burinato) smirenje i utehu traži na seansama kod trendovskog gurua i samozvanog šamana. Tu su i Stefanov pretili brat Alberto (G. Batiston), nekad nadaren sportista koji je od bolesnog oca preuzeo vođenje fabrike, i mlađa sestra Mihaela (A. Kaprioli) koja je zbog posla sa delfinima prekinula studiranje.

Izuzetno uspešna i vrlo zabavna humorna drama, 2007. nagrađena na festivalu u Veneciji a 2009. od dve nominacije za italijansku filmsku nagradu David di Donatelo ovenčana onom za najbolju sporednu mušku ulogu, četvrti je dugometražni igrani film u karijeri zapaženog scenariste i reditelja te nagrađivanog dokumentariste Đanija Zanasija (Sutra, Život je kratak, ali je dan predug).

Svakako, pod maskom ležernosti i humora reditelj Zanasi i koscenarista Mišele Pelegrino (U tvojim rukama, Devojčica sa zvezda) na inteligentan se i suptilan način bave i ozbiljnijim egzistencijalnim i životnim motivima, te stvaraju zaokruženo i intrigantno te odlično glumljeno ostvarenje. U glavnoj ulozi nastupa V. Mastandrea (Viola ljubi sve, Devet), a njegovi su partneri G. Batiston (Hleb i tulipani, Tigar i sneg) i C. Murino (Operacija Korzika, Kazino Rojal).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >