Metak u glavu (2012)

Bullet to the Head (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Plaćeni ubica i policajac udružuju snage u lovu na čoveka koji je ubio njihove partnere

 
Režija: Walter Hill
Scenarij: Alessandro Camon
Uloge: Sylvester Stallone, Jason Momoa, Christian Slater, Sarah Shahi, ...

Filmografija

"Metak u glavu", film legendarnog režisera Voltera Hila, je adrenalinom nabijena akciona priča inspirisana francuskim stripom "Du Plomb Dans La Tete". Film nosi oznaku „R“ zbog scena brutalnog nasilja, krvavih prizora, golotinje i prikaza upotrebe opijata.

Silvester Stalone glumi plaćenog ubicu Džimija koji sa svojim dugogodišnjim partnerom Luizom Blančardom  odlazi na uobičajen zadatak: moraju da smaknu Henka Grilija, bivšeg policajca koji je nečasno otpušten sa službe. Nakon uspešno obavljenog posla odlaze po isplatu u lokalni bar i tu sve kreće po zlu - prevareni su i Luiz je ubijen. Sledeći dan, u Nju Orlians dolazi detektiv Tejlor Kvon da istraži ubistvo svog nekadašnjeg partnera Grilija i kriminalca Blančarda. Kvon odmah shvata da su smrti povezane, a trag ga vodi do Džimija kom nudi saradnju kako bi obojica pronašli odgovorne za smrti njihovih partnera. 

 
U ovom akcionom filmu prvi put gledamo saradnju dvaju legendi akcionog žanra, nagrađivanog režisera Voltera Hila i super-zvezde Silvestera Stalonea. Stalone je prvi pristupio režiseru s idejom za projekat jer je mislio kako bi bilo odlično sarađivati s Volterom Hilom na takvom tipu filma. Priča se temelji na radnji popularnog francuskog stripa „Du Plomb Dans La Tête“, koji je uveliko inspirisan američkim akcionim filmovima.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >