Džek ubica divova (2013)

Jack the Giant Slayer (Originalni naziv)

akcija drama fantastika

Samo Džek može da spasi princezu i zaustavi najezdu krvoločnih divova

 
Režija: Bryan Singer
Scenarij: Christopher McQuarrie, Darren Lemke
Uloge: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor, Bill Nighy, Ian McShane

Filmografija

Fantastična akcijska priča o ratu koji izbije kad mladi farmer slučajno otvori vrata između našeg sveta i strašnog sveta divova. Moderna verzija svima znane priče.

Divovi su pušteni na Zemlju po prvi put u mnogo vekova i spremni su na sve kako bi pokorili čovečanstvo. U borbi za kraljevstvo, svoje ljude i ljubav princeze neustrašivi mladi ratnik suočiće se sa bićiima za koje je mislio da postoje samo u legendama.

''Džek ubica divova'' akcijska je avantura reditelja Brajana Singera u kojoj Nikolas Hoult glumi Džeka, Eleanor Tomlinson princezu Izabelu, Stenli Tući varalicu Roderika, Ijan Mekšejn Izabelinog oca, kralja Bramvela, Bil Naji generala Falona, a Juan Mekgregor odanog viteza Elmonta.

„Mi pričamo našu priču. Ona ima ponešto elemenata iz poznatih bajki ''Janko i čarobni pasulj'' i starije i mračnije bajke ''Janko ubica divova ''koje su se razvile iz legendi o kralju Arturu, a kombinovanjem dvaju bajki i unošenjem novih detalja kojima smo priči dali kontekst i istorijut oživeli smo likove na dinamičan način uz naglašeni realizam”, rekao je o filmu reditelj Brajan Singer.

„Važno je da je Džek neko sa kime publika može da se identifikuje jer ovo može da bude i priča o Davidu i Golijatu“, rekao je producent Dejvid Dobkin.

 

 

O GLUMCIMA

NIKOLAS HOULT (Džek) brzo se nametnuo kao jedan od najsvestranijih i najtalentovanijih mladih glumaca. Nominovan je za nagradu BAFTA 2010. u kategoriji ''Zvezde u usponu'' kojom se bira pet mladih međunarodnih glumaca iznuzetnog talenta koji su zaokupili pažnju gledalaca. Glumiće Naksa u očekivanom ''Mad Max: Fury Road'', četvrtom nastavku Džordž Milerovog klasika ''Mad Max'' uz Toma Hardija i Šarliz Teron, a nedavno smo ga gledali u filmu ''X-Men: First Class'' kao Henka Mekoja, uz Džejmsa Mekavoja, Majkla Fasbendera i Kevina Bejkona, a 2010. Hoult je glumio Eusebiosa u hitu ''Clash of the Titans''.

 

ELEANOR TOMLINSON (Izabela) debitovala je sa samo dvanaest godina, a sa trinaest već je snimala ''The Illusionist'' sa Eronom Džonsonom, Edvardom Nortonom i Polom Đamatijem. Nakon toga glumila je Agnes Muler u hvaljenoj drami programa BBC ''Einstein and Eddington'', pre uloge u tinejdžerskom filmu ''Angus, Thongs and Perfect Snogging''. Glumila je Fionu Četavej u Tim Bertonovom filmu ''Alice in Wonderland'', te je bila Eva u spin-ofu serije ''Dr. Who, The Sarah Jane Adventures''.  

STENLI TUĆI (Roderik) glumio je u više od pedeset filmova uključujući ''Đavo nosi Pradu'', ''The Terminal'' i ''Road to Perdition'', te u nizu televizijskih i pozorišnih ostvarenja. Ima nominacije za Oskar, Zlatni globus, BAFTA, SAG i BFC za ulogu u filmu ''Ljupke kosti''. Godinu ranije glumio je u filmu ''Džuli i Džulija'', a gledali smo ga i u filmu ''Igre gladi''.

IJAN MEKŠEJN (Kralj Bramvel) poznat je po ulogama negativaca, protuva i lopova. Posebnu popularnost stekao je kao Al Sverengen u seriji ''Deadwood''. Gledali smo ga kao Beita u ''Snežana i lovac'' te u hitu ''Pirati sa Kariba: Na strančevoj plimi'' u ulozi Crnobradog. Otac mu je igrao za Mančester Junajted i u početku je hteo da krene njegovim primerom, no odlučio se za glumu i diplomirao na prestižnoj ''Royal Academy of Dramatic Art''.

 

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >