Alpinist (1993)

Cliffhanger (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Sylvester Stallone u ulozi planinskog čuvara koji se suprostavlja grupi opasnih pljačkaša

 
Režija: Renny Harlin
Scenarij: John Long, Michael France
Uloge: Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner, Rex Linn...

Filmografija

Ljubitelji visina, ekstremnog planinarenja i penjanja sa zanimanjem će pogledati kako realno je Harlin uspeo preneti sve opasnosti i klopke koje su sastavni deo ovog adrenalinskog iskustva, dok će ljubitelji trilera i akcije također doći na svoje kroz izvrsno realizirane snimke borbi na rubu planine, prvenstveno jer su delomično snimane na stvarnim lokacijama, a ne u studiju.

Gabe Valker (Sylvester Stallone) bio je član gorske službe spašavanja sve do nesreće nakon koje napušta posao. Ma koliko se trudio spasiti devojku svog najboljeg prijatelja od pada u ponor nad kojim se našla, ona je doslovno iskliznula iz njegovih ruku. Nakon što se smestio u Denveru, Gabe se vraća u gorsku službu samo kako bi nagovorio svoju devojku Džesi (Janine Turner) da napusti posao i pođe u Denver sa njim. I dok Gabe pokušava nagovorit Džesi, u vazduhu iznad njih događa se prava drama. Psihotični Eric Kvelen (John Lithgow) i njegova grupa kriminalaca otela je avion koji je prevozio milione dolara blagajne američkog ministarstva financija. No avion se sruši i oni se nađu u klopci na vrhu planine prekrivene snegom.

Prvenstveno na preporuku dobro obavljenog posla u "Umri muški 2“, Renny Harlin dobio je priliku režirati ovaj uzbudljiv avanturistički triler, koji će pokriti nekolicinu filmskih teritorija koji su od njega  učinili neodoljivu filmsku vrtoglavicu.

Stallone se odlično snašao u najvažnijoj ulozi u filmu, a društvo mu prave slatka Janine Turner, koje se sećamo iz  odlične serije “Život na severu” (Nothern Exposure), a tu je i briljantni John Lithgow u ulozi zlikovca spremnog na sve.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >