Povratak u Plavu Lagunu (1991)

RETURN TO THE BLUE LAGOON (Originalni naziv)

drama avantura ljubavni

Dvoje malene dece odrasta na izoliranom ostrvcu usred okeana no dolazak broda sve menja

 
Režija: William A. Graham
Scenarij: Henry De Vere Stacpoole, Leslie Stevens
Uloge: Milla Jovovich, Brian Krause, Lisa Pelikan, Courtney Barilla

Filmografija

Spas su potražili na malom, izoliranom ostrvcu usred okeana. Iako im se činilo da je život savršen, jednoga će se dana sve početi menjati...

Brod kojim su putovale udovica Sara Hargrave i njezina jednogodišnja kćerka Lili zahvata smrtonosna bolest od koje umiru roditelji dvogodišnjeg Ričarda. Sara je sa Lili i Ričardom prebačena na mali brodić nadajući se spasu od kolere. Morske struje odnele su ih do neciviliziranog tropskog ostrvca, gde Sara svu pažnju posvećuje odgoju i edukaciji dvoje malene dece.

Oni odrastaju zdravo i srećno u skladu sa prirodom i nisu svesni napretka modernog društva. Prije nego što su deca dovoljno sazrela Sara umire od upale pluća. Dok zajedno otkrivaju sve tajne odrastanja, Lili i Ričard iskreno se zaljube jedno u drugo. Njihovo idilično življenje prestaje dolaskom broda koji ih upoznaje sa tekovinama civilizacije.

Viliama A. Graham snimio je odličan, mnogi će reći i suoperiorniji film od "Plave lagune". Prekrasni prizori prirode, odlični glumci i zanimljiva radnja sa romantičnim i akcijskim elementima čini formulu koja ne može obmanuti. Prekrasana Milla Jovović ("Peti element", "Resident Evil: Apocalypse") briljira, a za njom ne zaostaje ni sjajni Brian Krause kojem je ta uloga otvorila vrata za dokazivanje u brojnim pozorišnim ostvarenjima, TV serijama i filmovima.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >