Svilena toga (2010)

SILK (Originalni naziv)

drama

Serijal prati napet poslovni i privatni život grupe vrhunskih advokata

 
Režija: Michael Offer, Alice Troughton, Peter Hoar, ...
Scenarij: Peter Moffat
Uloge: Maxine Peake, Rupert Penry-Jones, Neil Stuke, Tom Hughes, Natalie Dormer, ...

Filmografija

Serija prikazuje funkcionisanje pravnog sistema u Engleskoj, kroz priče o životima i kraijerama vrhunskih advokata i tužilaca. Ovaj realističan pogled na sudnicu i razne procese koji kroz nju prolaze, u svom premijernom emitovanju privukao je blizu šest miliona gledalaca.

 Martha Costello (Maxine Peake) je uspešna, ambiciozna braniteljka u potpunosti predana svom poslu. Na glasu je kao osoba koja se zauzima za siromašne i potlačene i koja čvrsto veruje da su svi nevini dok im se ne dokaže krivica.

 
Marthin život trenutno je vrlo uzbudljiv. Priprema se za sledeći veliki korak u svojoj karijeri. Želi da stekne elitnu advokatsku titulu "kraljicinog savetnika", a uspe li u svome naumu, biće jedan od najcenjenijih stručnjaka u svome području.
 
Ali Martha nije jedini član svog advokatskog tima sa sličnim ambicijama. Konkurencija joj je duhoviti, šarmantni i talentovani, ali i nemilosrdni i opasni Clive Reader (Rupert Penry-Jones). Mesta ima samo za jedno. Stoga je izuzetno važan njihov uspeh u sudnici, a Clive je itekako iskusan igrač.
 
Clive i Martha podučavaju pripravnike Niamh (Natalie Dormer) i Nicka (Tom Hughes). Budući advokati od samog se početka moraju da se nose s najvećim izazovima tog posla. Znaju da će, koliko god se jedno drugom sviđali i međusobno si pomagali, na kraju samo jedno od njih biti primljeno u advokatski tim.
 

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >