Dečko koji obećava (1981)

Dečko koji obećava (Originalni naziv)

komedija drama

Primerni student medicine nakon udarca u glavu postaje buntovnikom i osniva pank bend

 
Režija: Miloš Mišo Radivojević
Scenarij: Nebojša Pajkić, Miloš Mišo Radivojević
Uloge: Aleksandar Berček, Eva Drlan, Dara Džokić, Rade Marković, Dušica Žegarac, ...

Filmografija

"Dečko koji obećava", kultni film beogradskog reditelja Miloša Miše Radivojevića opisuje atmosferu 80-ih, doba kaseta, novovalnih bendova, bunta protiv socijalističkih tekovina te generalno jugoslovensku pank-rok scenu.

Slobodan zvani Boba pristojan je dečko iz (malo)građanske beogradske porodice, studira medicinu, svira gitaru i ima devojku Mašu. Slobodanov je život isplaniran, budućnost obezbeđena. Jednoga dana upozna turistkinju Švajcarku sa kojom provede prijatno vreme. Saznavši za Slobodanovo druženje sa nepoznatom, Maša u napadu ljubomore opali Slobodana veslom po glavi te on izgubi svest. Nakon udarca u glavu Slobodan se menja. Odlazi od kuće, spava u studentskom domu i po stanicama, više nije pristojan mladić već provokativan buntovnik sklon izazivanju nereda. Prodaje svoj žuti golf i kupuje motor, odlazi na žurke gde se upozna sa svojim budućim bendom...

Autor muzike za film je Dušan Kojić Koja iz Discipline kičme (pojavljuje se u ulozi Pita), a kroz film se čuju legendarne stvari poput "Igi Pop" (Azra), "Bolje da nosim kratku kosu" (Pekinška patka), "Niko kao ja (Šarlo akrobata), "Jedina" (Idoli).

U glavnoj ulozi pojavljuje se Aleksandar Berček (Specijalno vaspitanje, Nacionalna klasa, Variola vera, Jagode u grlu, Bure baruta, Ko to tamo peva), jedan od najposebnijih glumaca tadašnje mlade generacije.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >