Kockar (1974)

The Gambler (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Ovisnost o kocki preuzela je kontrolu nad životom nekad uglednog profesora

 
Režija: Karel Reisz
Scenarij: James Toback
Uloge: James Caan, Paul Sorvino, Lauren Hutton, Morris Carnovsky

Filmografija

Aksel Fred profesor je književnosti. Njegov je porok kockanje. Izgubivši sav svoj novac, posuđuje od svoje devojke, zatim od majke, a na kraju i od nekih opasnih ljudi koji ga progone. Usprkos svemu, on ne može prestati sa kockanjem...

Aksel Fred pametan je i poštovan profesor književnosti na glasovitu njujorškom sveučilištu, koji koristi velika književna dela kao odskočnu dasku za istraživanje moralnih i filozofskih pitanja kod svojih studenata. No kada nije pred školskom pločom, Aksel ima velik problem – beznadno je zavisan o kockanju. Aksel će se kladiti u gotovo sve i živi samo od opojnog osećaja dobitka, koji ne ostvaruje često, a Akselov zadnji gubitnički niz doveo ga je do 44.000 $ duga kladioničarima, mnogo više nego što sveučilišni profesor može platiti.

Čak i nakon što posudi novac od svoje majke, dede i svoje devojke, Aksel još duguje hiljade svom kladioničaru Hipsu, koji ubrzano gubi strpljenje sa Akselom, posebno nakon što sazna da je Aksel, umesto da vrati dug, svoje dobitke iskoristio za daljnje klađenje... i izgubio sve.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >