Revanš (2008)

REVANCHE (Originalni naziv)

triler romantika kriminalistički

Ukrajinska prostitutka i mladić na rubu zakona pokušavaju da započnu novi život

 
Režija: Goetz Spielmann
Scenarij: Goetz Spielmann
Uloge: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust, Ursula Strauss, ...

Filmografija

''Revanš'' je napeti austrijski film nadarenoga sineaste Geca Spilmana. Reč je o trileru iz miljea austrijske prostitucije u koju su uglavnom umešane prostitutke iz istočne Evrope, te odlično ispričanoj priči o pokušaju jedne takve da zajedno sa mladićem koji je uvek na rubu zakona pokuša da pobegne i započne novi život.

Aleks (J. Kriš) radi u Beču za makroa koji drži javnu kuću "Pepeljuga", u kojoj radi ukrajinska imigrantkinja Tamara (I. Potapenko). Aleks i Tamara upuštaju se u tajnu ljubavnu vezu te odlučuju da što pre pobegnu iz Beča ne bi li se jednom zauvek rešili svojih ružnih života i započeli ispočetka. Osnovni preduslov za ispunjenje njihove želje jeste da imaju neki početni kapital, a pošto ga nemaju, Aleks smišlja plan da prilikom posete svome dedi na selu, opljačka lokalnu banku. Iako Aleks sam želi da učini ono što je isplanirao, Tamara insistira da i ona u tome učestvuje i pomogne mu. Sve ide kao podmazano, ali kako se u kobnom trenutku pokraj banke našao komšija Aleksovog dede koji je pokušao da spreči krađu, on je pucao u Tamaru i ubio je...

 
Odlični likovi, dobar scenario i sjajan smisao za psihološki razvoj likova velika su odlika ovoga filma. Glavne uloge tumače odlični glumci.
 

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >