Bekstvo u lancima (1996)

FLED (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Dvojica robijaša zajedno beže iz zatvora no kad izađu upletu se u poteru za disketom

 
Režija: Kevin Hooks
Scenarij: Preston A. Whitmore II
Uloge: Laurence Fishburne, Stephen Baldwin, Will Patton, Robert John Burke, ...

Filmografija

Iz zatvora su mogli pobeći samo zajedničkim snagama, no kad su izašli na slobodu, hteli su se odvojiti jedan od drugoga...

Mark Dodž (Stefan Baldvin) vrhunski je haker, koji je zbog svoje poslednje kompjuterske avanture završio u zatvoru, unutar čijih zidina se ne snalazi baš najbolje,  obzirom da je reč o mirnom čoveku nesklonom sukobima. Čarls Piper (Laurence Fišburne) opaki je ulični frajer koji svoju kaznu služi u istome zatvoru. Dodži Piper nemaju ništa zajedničko, osim što su, zbog mera predostrožnosti, lancima vezani jedan za drugog.

Usprkos očitim poteškoćama, njih dvojica uspevaju pobeći iz zatvora, ali se putem upletu u ozbiljan problem u koji su uključeni i korumpirani federalni agent, kubanski mafijaši i nestala disketa.

Sastavljen od svih onih sastojaka koji u pravim rukama garantuju dobru filmsku zabavu , "Bekstvo u lancima" režisera Kevina Hoksa na kraju je ispao upravo takav, odličan akcijski film u kojem se mešaju elementi trilera, komedije, avanturističkog filma, ljubavne priče i zatvorske drame. 

Jedan od najboljih afro-američkih glumaca svoje generacije, iskusni Laurence Fišburne, te jedan od pripadnika glumačke dinastije Baldvin, simpatični Stefan, naprosto briljiraju u svojim nastupima, pokazujući na bezbroj načina kako im ulančanost nije predstavljala nikakav problem. Upravo zbog njihovih odličnih izvedbi, lako je zanemariti sitnije mane filma.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >