Početak kraja (1999)

END OF DAYS (Originalni naziv)

triler horror sf

A.Švarceneger štiti devojku koja bi po proročanstvu trebalo da bude Satanina nevesta

 
Režija: Peter Hyams
Scenarij: Andrew W. Marlowe
Uloge: Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney, Kevin Pollak, ...

Filmografija

Za reditelja je angažovan stručnjak za naučnu fantastiku Piter Hajms (2010: Druga Odiseja, Vremenski policajac), a scenario je napisao Endru V. Marlou (Er Fors Van, Čovek bez tela). Policajca "na rubu" tumači Švarceneger dok je Satanu utelovio G. Bern (Privedite osumnjičene, Stigmata) efektno se poigravši sa mogućnostima takvog lika. Između njih našla se mlada R. Tani, slavodobitnica u Veneciji (Nijagara, Nijagara), dok su u ostalim ulogama K. Polak, zatim TV zvijezda CCH Paunder (serije Na rubu zakona E.R.) te pokojni oskarovac R. Stajger (U vrelini noći, Na dokovima)

Vatikan, 1979. Sveti Otac (M. Margolis) prima obaveštenje da će upravo biti rođena devojčica za koju proročanstvo tvrdi da će za dvadeset godina postati Sataninom nevestom. Rođenje njihovog deteta označiće kraj čovečanstva. Njujork, dvadeset godina kasnije.

Cela je zemlja u iščekivanju dolaska 2000. godine pri čemu se jedni raduju neviđenom slavlju, a drugi upozoravaju na moguće probleme. Bivši policajac Džeriho Kejn (A. Švarceneger) na rubu je samoubistva otkako je tragično izgubio porodicu. Sa svojim partnerom Bobijem (K. Polak) radi kao stručnjak za bezbednost i zbog depresije sve više pije.

Kad u gradu zaredaju neobične nesreće, Džeriho se nađe usred ostvarenja proročanstva koje kaže da će Satana (G. Bern) uoči dolaska 2000. godine potražiti novu nevestu. To je dvadesetogodišnja Kristin Jork (R. Tani) koja godinama pati od strašnih vizija...

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >