Voditelj uzvraća udarac (2004)

ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNDY (Originalni naziv)

komedija

V. Ferel i K. Eplgejt bore se za dragocene minute u eteru televizijske stanice

 
Režija: Adam McKay
Scenarij: Will Ferrell, Adam McKay
Uloge: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner...

Filmografija

Vremena u kojima je samo muškarčinama bilo dozvoljeno da vode TV emisije i bavr se ozbiljnim temama daleko su iza nas. Žene su odavno prestale da budu samo lep ukras, ali sasvim je jasno kako muškarcima nije bilo lako da se pomiriti sa tim! Urnebesno smešnu stranu priče iz sedamdesetih godina o ulasku žena na "mušku" teritoriju obrađuje komedija "Voditelj uzvraća udarac".

Vodeći TV novinar, zločesti Vil Ferel i mlada, ambiciozna Kristina Eplgejt bore se za dragocene minute u eteru televizijske stanice.

Cenjeni TV novinar iz San Dijega, popularni Ron Burgundi (Vil Ferel), zločesti je ženskar čije intelektualne sposobnosti nisu baš na zadovoljavajućem nivou. Njegovo mesto neupitnog kralja malih ekrana ugrožava nova, ambiciozna, mlada redakcijska koleginica Veronika Korningston (Kristina Eplgejt). Njega u početku ne zabrinjavaju koleginičine reportaže sa modnih revija za mačke, emisije o kuvanju i slični ne odveć značajni zadaci. No Veronika, koja zaista zna nešto o novinarstvu, odbija da se pomiri sa sporednom ulogom, čime počinje prava bitka za mikrofon. To više nije samo sukob dvoje ljudi sa jako dobrom frizurom - to je rat!

Glavni glumac, apsolutni kralj komedije, Vil Ferel, film potpisuje i kao scenarista, zajedno sa rediteljem Adamom Mekejem. On poseduje neveroatnu sposobnost da ostane mrtav - hladan u apsurdnim situacijama , što je i više no vidljivo u njegovom razgovoru sa Kristinom Eplgejt o poslovnoj saradnji . U ovoj je komediji zločestiji čak i od lika iz "Old Skula", gledamo ga u krajnje neobičnim, neočekivanim, smešnim situacijama.
Važno je napomenuti kako je on jedini član showa "Saturday Night Live" (SNL) koji je svojim performansama zaradio nominaciju za nagradu Emi. Proslavio se komedijom "Elf" koja se upravo zahvaljujući njemu iz skromnog filma pretvorila u pravi hit. Njegovu konkurentkinju, zgodnu feministicu Veroniku uverljivo je oživela Kristina Eplgejt, publici najpoznatija po ulozi tupave Keli u seriji "Bračne vode".

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >