Pisac / Plagijator (2012)

The Words (Originalni naziv)

drama romantika

Slavni pisac otkriva pravu cenu slave

 
Režija: Brian Klugman, Lee Sternthal
Scenarij: Brian Klugman, Lee Sternthal
Uloge: Bradley Cooper, Zoe Saldana, Olivia Wilde, Jeremy Irons, Ben Barnes, ...

Filmografija

Film prati više životnih priča u različitim vremenskim periodima, od Drugog svetskog rata do današnjice, koje se ipak duboko prepliću. Radnja počinje tako što uspešni pisac srednjih godina promoviše najnoviju knjigu, koja u prvi mah izgleda kao fiktivni roman o mladom piscu.

Kako ne nailazi na razumevanje i interesovanje kod izdavača, njegov entuzijazam i sigurnost u sebe polako tonu, a on počinje da očajava, što dodatno utiče na njegov lični ali i bračni život.
 
Igrom slučaja u Parizu, gde je na medenom mesecu, u antikvarnici kupuje akt tašnu, u kojoj po povratku u SAD pronalazi požutele stranice na kojima je ispisan čitav roman koji nikada nije bio objavljen.
 
U očajanju i želji da se dokaže samom sebi, ali i svojoj supruzi, mladi pisac predstavlja celu priču kao svoju, a ona je zapravo autobiografske prirode i govori o životu mladog Amerikanca u posleratnom Parizu, njegovom braku, smrti malog deteta, životnim bitkama, nadama i razočarenjima.
 
Knjiga nailazi na veliki uspeh kod publike, a mladog pisca presreće sada ostareli Amerikanac iz Pariza, stvarni pisac priče. Susret tera obojicu da pogledaju, svaki svojoj istini u oči.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >