Put bez povratka (2002)

ROAD TO PERDITION (Originalni naziv)

drama kriminalistički avantura

Nakon što sin gangstera prisustvuje okrutnom ubistvu postaje metom plaćenih ubica

 
Režija: Sam Mendes
Scenarij: David Self, Max Allan Collins, ...
Uloge: Tom Hanks, Paul Newman, Tyler Hoechlin, Jude Law, Daniel Craig

Filmografija

Tom Henks je Majkl Saliven, plaćeni ubica progonjen moralnim dilemama, koji radi za Džona Runija (Pol Njumen). Ovaj iznenađujuće ljubazan mafijaški bos, koji je odgajio Salivena i njegovog surogat-sina, veliki je prijatelj i saradnik Al Kaponea.

Želeći da sazna više o očevoj misterioznoj profesiji, Salivenov sin, Majkl Junior (Tajler Hošlin), sakrije se u automobil jedne noći i biva svedok ubistva koje su organizovali njegov otac i Runijev sin Konor (Danijel Krejg).
 
Iako Majkl drži svoje obećenje da nikome ne govori o onome što je video, paranoični i nestabilni Konor pokušava da uništi Salivenov klan, ali ubija samo njegovu ženu Eni (Dženifer Džejson Li) i njihovog najmlađeg sina Pitera (Liam Ajken). Razbešnjen ovom izdajom Runijevih, Saliven kreće na put krvave osvete.
 
Iako je planirao da u povoljnom trenutku ostavi Majkla kod svojih rođaka u ruralnom gradiću Perdišn, on će doći u situaciju da sinu pokaže najgoru stranu svoje profesije ubijajući bivšeg saradnika i zaustavljajući dotok novca Runijevoj i Kaponeovoj organizaciji kroz seriju pljački, nameravajući da primora obe mafijaške porodice da ponude Konora kao žrtvu.
 
Sem Mendez potpisuje režiju filma, nastalog na osnovu popularnog japanskog stripa i zasnovanog na epizodi iz života ozloglašenih kriminalaca Džona i Konora Runija.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >