Parkovi i rekreacija (2009)

Parks and Recreation (Originalni naziv)

komedija

Američki sitkom koji su kreirali Greg Danijels i Majkl Šur

 
Režija: Troy Miller, Dean Holland
Scenarij: Greg Daniels, Michael Schur
Uloge: Amy Poehler, Rashida Jones, Aziz Ansari, Nick Offerman, Aubrey Plaza, ...

Filmografija

Parkovi i rekreacija je američki sitkom koji su kreirali Greg Danijels i Majkl Šur za televizijsku mrežu En-Bi-Si. Pri snimanju se koristio isti stil kao i u Danijelsovom prethodnom sitkomu Ofis, koji je emitovan na RTV Vojvodine ranije ove godine, gde je implicirano da ekipa filmskog dokumentarca sve vreme prati likove.

Radnja prati grupu službenika, koji su zaposleni u departmanu za parkove i rekreaciju u izmišljenom gradu Poniju u Indijani.

Podeljena mišljenja kritičara i publike nakon emitovanja prve sezone dovela su do značajnih izmena u formatu i tonu narednih sezona, koje su zatim naišle na mnogo pozitivnije komentare.

Serija je bila nominovana za 11 Emija (uključujući i nagradu za najbolju komediju 2011. godine) i 4 Zlatna globusa. Polerova je za ulogu Lesli Noup osvojila Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji, a bila je nominovana i za 5 Emija i nagradu Udruženja glumaca u istoj kategoriji. Godine 2012. serija Parkovi i rekreacija našla se na listi 10 najboljih televizijskih programa po izboru Američkog filmskog instituta i na vrhu Tajmove liste najboljih televizijskih serija.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >