Slučajno prijateljstvo (2008)

AN ACCIDENTAL FRIENDSHIP (Originalni naziv)

drama

Predana mlada policajka sprijateljuje se sa njujorškom beskućnicom koja ima samo dva psa

 
Režija: Don McBrearty
Scenarij: Anna Sandor
Uloge: Chandra Wilson, Kathleen Munroe, Gabriel Hogan, Alison Sealy-Smith, ...

Filmografija

Film je nadahnut istinitim događajima. Izvrsna C. Wilson za ulogu Ivone osvojila je nagradu Prism, a nominirana je bila za Emi i Imogen Award. Film je bio nominiran kao najbolji za nagrade Prism i Imogen.

Ivone (C. Wilson) je njujorška beskućnica koja ima samo dva psa BeBe i ManMana i nešto odeće koju sa sobom vozi na kolicima. Novcem koji uspeva sakupiti ili zaraditi kupuje hranu za pse, a sama se hrani otpacima koje pronalazi u smeću. Najvrednije što ima jest zlatna olimpijska medalja njezinog pokojnog brata Gregorija koju nosi oko vrata. U mislima razgovara sa Gregorijem, a na javi sa svojim psima i g. Vesom, koji je beskućnik kao i ona sama i njezin jedini prijatelj.

Tami Bauman (K. Munroe) mlada je policajka koja je tako posvećena svom poslu da za lični život nema vremena. Uz to, boji se prevelike bliskosti sa muškarcima i zazire od onih koji su previše zgodni i imaju previše samopouzdanja. U jednom obilasku grada sretne Ivone sa njezina dva psa i ponudi joj pomoći sa nešto odeće i hrane za pse, no Ivone to odbija. Tami dozna gde je Ivone našla prenoćište, u jednoj napuštenoj kući, bez grejanja i bez struje, pa joj pred vratima ostavlja vreću pseće hrane i zimski kaput. Ivone vraća darove i upozorava Tami da ne želi milostinju. Tek kad joj je na spavanju ukradena dragocjena medalja, obraća se Tami i prihvata njezinu pomoć. No, najveće nedaće tek stižu, koje će biti iskušenje i potvrda da je život vredan življenja...
 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >