Crta je pređena (2010)

ACROSS THE LINE: THE EXODUS OF CHARLIE WRIGHT (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Finansijski genije, a zapravo prevarant nađe se na udaru agenata, mafije i bivšeg klijenta

 
Režija: R. Ellis Frazier
Scenarij: R. Ellis Frazier
Uloge: Aidan Quinn, Jordan Blefi, Andy Garcia, Mario Van Peebles, Claudia Ferri, ...

Filmografija

Priča o finansijeru i muljatoru Čarliju Rajtu pojavila se u vreme skandala koji je izazvao Bernard Madof, što je sigurno filmu dalo na dodatnoj atraktivnosti i aktuelnosti. "Crta je pređena“ je film sa manjim budžetom, no krajnji rezultat, koji je isporučio R. Elis Frejzer, je više nego impresivan i verovatno je premašio sva očekivanja producenata.

Čarli Rajt (Ejdan Kvin) je milioner i finansijski genije, a zapravo prevarant. Njegovo finansijsko carstvo sruši se poput kule od karata, a on pobegne u Tihuanu, u Meksiko. Za njim krene FBI agent Hobs (Mario Van Pibls). U potrazi za ženom koju je ostavio pre 20-ak godina, Čarli sazna da je preminula pre nekog vremena, no da je iz njihove veze rođena Meri (Klaudija Feri). U Tihuani je, na odmoru, i Čarlijev partner Džimi (Džordan Beldfi) koji ne krije iznenađenje kada ga ugleda. Ruski mafijaši Letvinko (Elja Baskin) i Borlec (Rejmond Dž. Beri) upošljavaju plaćenika (Luk Gos) i njegov tim da pronađu Čarlija i novac koji im je on ukrao. Istovremeno, meksički boss Horhe Garza (Endi Garsija) ponudi Čarliju zaštitu za određenu svotu novca…

Od vrlo sigurnih rediteljskih poteza, preko odlične muzike Kima Kerola, pa do glumački bravura Ejdana Kvina, Endija Garsije, Maria Van Piblsa te uverljive Klaudije Feri i Luka Gosa (u 80-ima sa bratom činio boj bend senzaciju "Bros“) film odiše kvalitetom u svakoj snimljenoj sceni.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >