subota, 20.04. 16:59

Ljubav, navika, panika (2004)

LJUBAV, NAVIKA, PANIKA (Originalni naziv)

komedija

Dogodovštine beogradske porod, razvedene psihijatarkinje, oca i njihovih dve tinejdžerke

 
Režija: Slobodan Šuljagić
Scenarij: Nebojša Rončević, Slobodan Šuljagić
Uloge: Nikola Simić, Jelisaveta Seka Sablić, Marija Karan, Borka Tomović, ...

Filmografija

Brak je kad dvoje ljudi zajedno rešavaju probleme koje nikad ne bi imali da nisu zajedno...oni se stalno svađaju, ali ne bi valjalo da je drugačije...oni su razdvojeni , ali žive u istom stanu...oni su sretni u svađama, neverovatni u neurozi i nemoćni smisliti argument za svoje ili tuđe ponašanje...kada ljubav postane navika da li sve postaje panika...

Dogodovštine jedne beogradske porodice dočaraće otac Mića i majka Vera, koji su razvedeni, ali igrom slučaja, prisiljeni živeti pod istim krovom sa dve ćerke – studentkinjom Majom i srednjoškolkom Janjom. S obzirom da je majka psihijatarkinja, kroz njihovu kuću prolazi paleta različitih pacijenata, a nerazdvojni deo porodičnog miljea je i komšija Jovanović, koji samo na izgled deluje nervozno, a u stvari tvrdi da je najnormalniji od cele porodice.

Protagonosti  serije su poznati komičari: Nikola Simić, Jelisaveta Seka Sablić, Zijah Sokolović, Dušan Poček, Gorica Popović, a njima se pridružuju  Marija Karan i Mirka Vasiljević. S obzirom da je produkciju radila pink televizija, moglo se i očekivati da se na mali ekran pojave i neka od poznatih lica ove TV kuće. Tako će publika moći uživati u simpatičnim pojavama i zanosnim oblinama: Adrijane Čortan, Rade Radenović, Biljane Obradović i Sandre Drašković. Naravno boje Pinka braniće i muški deo popularnih voditelja poput Boška Jakovljevića i Darka Panovića.

Scenarista Nebojša Romčević otkriva da mu je najveći problem bio da prepoznatljive situacije napravi zanimljivim. Namera mu je bila da serija bude smešna i da je kao takvu gledaoci prihvate.

Stariju ćerku Maju tumači Marija Karan, glumica koju smo imali prilike gledati u filmovima “Jesen stiže, Dunjo moja” i “Kad porastem biću kengur”.

Ova serija se na najprestižnijem festivalu Zlatna ruža Montreala našla  među 11 najboljih "sitcoma" sveta zajedno sa serijama BBC – a, NBC-a i drugih, a Mirka Vasiljević je nominovana za najbolju glumicu.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >