Čarobni prsten Čudne Doris (2000)

RATZ (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski fantastika

Dve neugledne tinejdžerice kao pratnju za ples dobiju dva štakora pretvorena u mladiće

 
Režija: Thom E. Eberhard
Scenarij: Thom E. Eberhard
Uloge: Vanessa Lengies, Caroline Elliott, Kathy Baker, Ron Silver, ...

Filmografija

Ovaj maštovit, zabavan, zanimljiv, slikovit film za tinejdžere bio je nominiran za nagradu Emi za najbolji film 2000. godine, osvojio je Emi za najbolji scenarij, a dve glavne glumice, izvrsne V. Lengies i C. Elliott, bile su nominirane za Emije.

Marci (V. Lengies) i Samer (C. Elliott) prijateljice su od detinjstva. Žive blizu jedna druge, idu u istu školu, jednako su stare, a veže ih još nešto: nisu lepe kao Dženifer, nikad nisu bile kraljice plesa, tamo uvek stoje po strani, nijedan dečko ne dolazi po njih. Kako koja godina prolazi, za Marci i Samer ništa se ne popravlja. Još uvek nose aparatiće za zube, nisu dobile obline i još uvek čekaju da se prolepšaju.

Poslije škole pomažu u dućanu čudne Doris (K. Baker). Jednog dana Doris na vrtnoj prodaji starih stvari za deset dolara kupi zlatnu kutiju, a u kutiji prsten. A kad je zaželjela da ima noge kao Regina, odjednom su se umesto njezinih neženstvenih nogu u ravnim cipelama pojavili vitki gležnjevi lepe Regine u visokim potpeticama. Zatim je poželela telo, pa lice... I odjednom više nije bilo stare Doris, a grad Glenville sa ponosom je pozdravljao slavnu glumicu.

Isti taj dan Marci i Samer su se spremale za školski ples, no njihova lipa kolegica Džennifer, koja je trebala biti kraljica plesa, predloži im da umesto na plesu večer provedu kao dadilje. Ponižena, Marci izmisli da ne mogu, jer su ih dvojica mladića pozvala na ples. Samer se ljuti na Marci, jer će im se svi smejati kad shvate da je Marci izmislila dečke. Ali, Doris je u pravi čas shvatila moći čarobnog prstena i dva štakora koja je udomila pretvorila je u dva zgodna dečka. Zgodna, ali štakorskog ponašanja...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >