Zavera (1997)

Conspiracy Theory (Originalni naziv)

triler drama romantika

M.Gibson kao taksist opsednut teorijama o Vladinim zaverama i lepom ženom (J. Roberts)

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Brian Helgeland
Uloge: Mel Gibson, Julia Roberts, Patrick Stewart, Cylk Cozart, Stephen Kahan

Filmografija

Uspješan redatelj, dva slavna glumačka imena, zanimljiv zaplet, akcija, a kao rezultat dobar film. Mel Gibson je istinski izvrstan kao taksist opsednut zaverama i jednom lepom ženom, tako da je on sam obavio veći deo posla. Ovo je peta saradnja između Gibsona i Donnera.

Džeri Flečer (M. Gibson) pomalo je bizaran taksist u Njujorku, danonoćno opsednut teorijama o Vladinim zaverama. Među ostalim veruje da je NASA lansirala svoje letelice kako bi izazvale potres koji će ubiti predsednika za vreme posjeta Turskoj. Međutim, jedna od njegovih bezbrojnih i gotovo neverovatnih teorija pokazuje se istinitom, jer Džeri preko noći postaje meta Vladinih ljudi i izvjsnog dr. Džonasa (P. Stewart), koji ga pod svaku cenu nastoje elimisati.

Problem je u tome što je Džer već poznat kao čovek sa opsesivnim problemima, pa mu ne veruje nitko osim Alice Suton (J. Roberts). Alice radi u Ministarstvu pravosuđa gde pokušava rasvetliti ubistvo svog oca koji je bio sudac.

Pomažući Džeriju, sasvim neočekivano, otkriva kako je upravo Džeri možda ključ rešenja za kojim traga, jer je poslednji video njezinog oca živog...

Film je 1998. godine osvojio nagradu ASCAP i nagradu "Blockbuster Entertainment". Redatelj filma ujedno je režirao i poznate "Gooniese".

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >