Buđenje (2011)

The Awakening (Originalni naziv)

triler horror

Mlada devojka počinje sumnjati u vlastiti razum nakon susreta s neobjašnjivim pojavama

 
Režija: Nick Murphy
Scenarij: Stephen Volk, Nick Murphy
Uloge: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton, Lucy Cohu

Filmografija

Godina je 1921. i nad Englesku su se nadvili crni oblaci. Ratni gubici jako se osećaju i među ljudima vlada tuga, nepoverenje. Šire se priče o duhovima… u susret tim pričama izlazi mlada Florens Katart, devojka koja koristi moderne metode kako bi otkrila istinu iz nadnaravnih pojava.

Radnja filma "The Awakening" odigrava se 1921. godine, u Engleskoj nakon rata, kad su brojni ljudi, lišeni svega, utehu tražili u spiritualizmu. Progonjena smrću zaručnika Florens Katart koristi metodologoiju i razumna objašnjenja ne bi li raskrinkala teorije o nadnaravnom. Kad joj ponude da poseti školu u selu imena Rokvud da bi istražila navodna viđenja duha dečaka, oseća da to mora prihvatiti.

Postavlja zamke, prikuplja naučne dokaze i postepeno počinje otkrivati tajne i misterije pojavljivanja duha čini se ničim nego nestašlukom. Florens je spremna otići, no naježi se kad oseti prisutnost koja se protivi razumu. Jedan od direktora škole, Robert Malori , zabrinut je za nju. Prestrašena je i zbunjena, ali odlučna otkriti o čemu se radi...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >