Ujedinjene države Tare (2009)

United States of Tara (Originalni naziv)

komedija

Uđite u neobičan svet žene čijem telom caruje čak pet različtih ličnosti

 
Režija: Craig Gillespie, Craig Zisk
Scenarij: Diablo Cody
Uloge: Toni Collette, John Corbett, Rosemarie DeWitt, Keir Gilchrist, Patton Oswalt

Filmografija

Tara uspešno žonglira ulogama poslovne žene, supruge, majke i sestre. Barem do onog trenutka kada njezino telo preuzme jedan od njenih mnogih, potpuno različitih alter-ega, zbog čega u njezinoj kući nikada neće biti dosadno!

Tara Gregson (Toni Colete), brižna supruga i majka dvoje dece, boluje od disocijativnog poremećaja višestruke ličnosti i niko nikada ne zna koja će se od njenih pomalo sramotnih i ekscentričnih ličnosti pojaviti, u pravilu, u najneprikladnijem mogućem određenom trenutku. Obzirom da je prestala piti lekove, kad god je pod stresom ili je 'peru' jaki emotivni osećaji koje ne može savladati,Tara će se u tren oka pretvoriti u jednu od svoje, zasad četiri, alternativne ličnosti – divlju i zavodljivu tinejdžericu T., domaćicu Alice, glasnog veterana Vijetnamskog rata Baka, ili vrlo destruktivnog, ali tajnovitog Gimea.

Da bi stvar bila neobičnija, Tara se ujedno mora brinuti i o pomalo disfunkcionalnoj porodici, o suprugu Maksu (Džon Korbet) koji je bezuslovno voli i podržava sve njene ličnosti, iako nikada ne zna ko će ga dočekati kod kuće, o sestri Šarmine (Rozmari DeVit), koja se slaže samo sa jednom njenom ličnosti i u stalnoj je potrazi za 'onim pravim', te klincima, čije se reakcije na mamina stanja kreću od zabrinutosti sina Maršala (Ker Gilhrist), do otvorenog bunta starije kćeri Kate (Brie Larson), koja je, i ovako i onako, pomalo divlja.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >