U ljubavi i ratu (2001)

IN LOVE AND WAR (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Autobiografska priča E. Njubija nastala prema njegovom ratnom dnevniku u zarobljeništvu

 
Režija: John Kent Harrison
Scenarij: John Mortimer, Eric Newby
Uloge: Callum Blue, Barbora Bobulova, Roberto Nobile, Madlena Nedfeva, ...

Filmografija

Godine 2001., kad je snimljen ovaj film, Vanda i Erik proslavili su 55. godišnjicu braka. Autobiografski roman "In Love and War in the Apennines", Njubi je napisao prema svom ratnom dnevniku iz vremena zarobljeništva.

Godina je 1943. Italijom vladaju Musolinijevi crnokošuljaši. Vanda (B. Bobulova) i njeni roditelji, po uverenju antifašisti, drže se po strani od fašističke vlasti koliko je to moguće. U mestu je i grupa engleskih zarobljenika. Na vest da stižu Nemci talijanski pukovnik naređuje da se zarobljenici puste. Neki su krenuli prema Švajcarskoj, a mladi Erik Njubi (C. Blu) morao je ostati zbog ozlede. Ubrzo se upoznaje s Vandom, a njen mu otac (R. Nobil) s doktorom (O. Rotundo) organizuje smeštaj u bolnici koju vode časne sestre. Vanda ga svakodnevno obilazi i podučava talijanski, kako bi lakše pobegao kad ozdravi. Zaljubljuju se, svesni da njihova ljubav možda nema budućnosti. Uskoro za Erika prestaje biti sigurno u mestu, šalju ga dalje, u planinu. Za to vreme u gradu počinju hapšenja, a uhapšeni su, među ostalim, Vandin otac i doktor...

Ovaj vrlo lep, romantični ljubavni film, laganog tempa, režirao je Džon Kent Harison (Znaš mi ime, Mir i tišina,Medo zvani Vini), a uz poznatu slovačko-talijansku glumicu Barboru Bobulovu (La spetatris, Kur sakro) izvanredan  je u glavnoj muškoj ulozi mladi britanski glumac Kalum Blu, kojem je ovo, nakon niza uspelih uloga u serijama, bila prva filmska uloga. Donela mu je nove angažmane, pa je 2004. godine glumio uz An Hetavej u filmu Princezini dnevnici 2.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >