Krvavi poker (1968)

Five Card Stud (Originalni naziv)

vestern

Neko je u lovu na grupu kauboja odgovornih za smrt mladog kockara

 
Režija: Henry Hathaway
Scenarij: Marguerite Roberts
Uloge: Dean Martin, Robert Mitchum, Inger Stevens, Roddy McDowall, Katherine Justice

Filmografija

"Krvavi poker" holivudskog klasika Henryja Hathawaya izuzetno je zanimljiva i uspela kombinacija vesterna i kriminalističkog filma. Ništa čudno znamo li da je Hathaway bio velemajstor obaju žanrova, potpisavši kriminalističke klasike 'Poljubac smrti' i 'Kuća u 92. ulici' te legendarne vesterne kao što su 'Sinovi Katie Elder' i 'Čovek zvan hrabrost'.

Tokom partije pokera u gradiću Rinkonu igrači otkriju varalicu i odluče mu sami presuditi. Tamnoputi Džordž (Y. Kotto) obavesti kartaša koji je ranije napustio igru, Vana Morgana (De. Martin), da ostali spremaju linč. Morgan ih pokuša zaustaviti no oni ga onesveste i obese nesretnog varalicu. Nakon toga Morgan napušta grad, oprostivši se sa devojkom Norom (K. Justice) i njezinim pokvarenim bratom Nikom (R. McDowall), jednim od odgovornih za linč.

Dok Morgan kocka u drugim gradovima, u Rinkom stiže karizmatični propovednik Džonatan Rud (R. Mitchum), pokušavajući uveriti grešne kauboje da nedeljom dolaze na misu. Istovremeno, neko započne ubijati kartaše odgovorne za linč, zbog čega se Nik vraća u grad...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >