Prometej (2012)

Prometheus (Originalni naziv)

akcija horror sf

Grupa svemirskih istraživača otkriva ostatke drevne civilizacije

 
Režija: Ridley Scott
Scenarij: Damon Lindelof, Jon Spaihts
Uloge: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Idris Elba

Filmografija

Ridli Skot, reditelj SF hitova "elijen" i "Blejd Raner", vraća se žanru koji ga je proslavio. Nastao prema scenariju Dejmona Lindelofa i Džona Spaihtsa "Prometej" nam otkriva priču o tajanstvenoj svemirskoj rasi koja je na neki način povezana sa razvojem ljudske vrste.

Tim istraživača otkrivaju trag o poreklu ljudske vrste koji ih odvodi na napeto putovanje u tamne delove Svemira gde će se upustiti u zastrašujuću bitku o kojoj zavisi opstanak čovečanstva. Ekspediciju vode dva briljantna mlada naučnika, Šo (Numi Rapas) i Holovej (Logan Maršal-Grin) sa suprotnim motivima. Đo je vjernica: želi da upozna te “bogove” kako bi se približila svojim tradicionalnim verskim pogledima, dok Holovej želi da razotkrije tu vrstu duhovnosti.

U svom radu kao arheolozi otkrili su tragove na pećinskim piktogramima iz starih civilizacija širom sveta, pri čemu svi ukazuju na isto mesto u dalekom svemiru, i uverili su korporaciju Vejlend Indastriz da finansira misiju. Niko od naučnika nije bio pripremljen za nezamislive užase koji ih čekaju.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >