Lovci na miraz (1975)

The Fortune (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Dva pohlepna muškarca spremni su na sve kako bi se domogli bogatstva bogate naslednice

 
Režija: Mike Nichols
Scenarij: Carole Eastman
Uloge: Stockard Channing, Jack Nicholson, Warren Beatty, Ian Wolfe, Rose Michtom

Filmografija

Dva energična hvalisavca (Warren Beatty i Jack Nicholson) iz 1920-ih pokušavaju se domoći imetka bogate naslednice Frede (Stockard Channing). Ništa ih neće zaustaviti, pa ni ubistvo, međutim, Fredina životna snaga ostaje neutaživa.

1920-ih godina Niki (Warren Beatty) želi pobeći sa svojom devojkom, bogatom naslednicom Fredi (Stockard Channing). Međutim, Niki se još nije rastao, a kako bi zaobišao zakon koji zabranjuje odvođenje žena iz jedne savezne države u drugu zbog "nemoralnih namera", njegov prevarantski prijatelj Oskar (Jack Nicholson) ženi se Fredomkako bi sve troje moglo zakonito otići iz Njujorka u Los Anđeles. Počinju zajedno živeti, no stvari krenu krivim smerom kad se Oskar oseti izostavljenim te odluči popraviti situaciju potražujući svoje pravo supružnika da spava sa Fredom.

Uz dvojicu zavađenih muškaraca, Freda, umorna od njihova prepiranja, preti da će svoje nasledstvo dati u dobrotvorne svrhe, što ih potiče na kovanje plana njezina ubistva kako bi mogli sačuvati novac. No, Fredina vitalnost ostaje nezasitna, dok ona odbija verovati da bi joj oni mogli naneti zlo. Uskoro postaje očito da je pravo bogatstvo devojka, a ne novac.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >