Opasna pratnja (2007)

THE WALKER (Originalni naziv)

triler drama politički

Pripadnik visokog društva koji je pratnja ženama imućnih muževa uplete se u ubistvo

 
Režija: Paul Schrader
Scenarij: Paul Schrader
Uloge: Woody Harrelson, Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall, Lily Tomlin, ...

Filmografija

"Opasna pratnja" film je scenariste i redatelja Pola Šrejdera koji je prvu slavu stekao scenarijima za filmove poput Jakuza (r: Sidni Polak), Opsesija (r: Brajan De Palma), Taksista (r: Martin Skorsezi) te 80-ih režijom intrigantnih filmova (Američki žigolo, Ljudi mačke, Mišima). U ovom političkom trileru uloge je podelio eminentnim glumcima V. Harelsonu, K. Skot Tomasu, L. Tomlin te legendi filmske umetnosti L. Bakal. Snimljen u interijerima koji odišu bogatstvom i luksuzom film prikazuje život američke političke elite.

Karter Pejdž III. (vudi Harelson) pripadnik je visokog vašingtonskog društva, imućan naslednik ugledne porodice, homoseksualac koji ima mnoštvo prijateljica sa kojima izlazi po društvenim događajima na zadovoljstvo njihovih visokopozicionisanih muževa, a i svoje, jer iako ne krije svoju orijentaciju, ipak je diskretan. Druženje prijatno sa korisnim nastavilo bi se da se ne dogodi brutalno ubistvo poznatog lobiste, inače ljubavnika jedne od Karterovih prijateljica, Lin, čiji je muž senator. Karter odluči da štiti Lininu tajnu, a sam pokrene svoju istragu...

Iako žanrovski triler, konkretnije politički triler, film se više bavi opisom društva te njegovom kritikom, socijalnim komentarom koji nije ni malo prijatan kao što su njegovi lepi interijeri i limuzine.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >