U zemlji krvi i meda (2011)

In the Land of Blood and Honey (Originalni naziv)

drama ratni

Ljubavna priča smeštena u okruženju rata u Bosni i Hercegovini

 
Režija: Angelina Jolie
Scenarij: Angelina Jolie
Uloge: Zana Marjanović, Goran Kostić, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Branko Đurić

Filmografija

"Želela sam snimiti film koji bi na umetnički način izrazio moje nezadovoljstvo time što međunarodna zajednica nije uspela na vreme i efikasno intervenisati u sukobu. Takođe sam želela istražiti i shvatiti rat u Bosni, kao i šire teme kao što su žene u sukobu, seksualno nasilje, odgovornost za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti te izazove pomirenja." S ovim je mislima Džoli počela pisati ono što je preraslo u scenario za film U zemlji krvi i meda kojeg je zatim sama i režirala.

Film U zemlji krvi i meda donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) koji pripadaju različitim stranama u brutalnom etničkom sukobu. Policajac Danijel je bosanski Srbin, a umetnica Ajla je bosanska Muslimanka. Pre rata su bili zajedno, ali njihova se veza menja s rastom nasilja u zemlji. Mesecima kasnije Danijel se bori pod komandom svog oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija).

S Ajlom se suočava kad je vojnici pod njegovom komandom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >