Pad u raj (2004)

Pad u raj (Originalni naziv)

komedija

Besan zbog Nato-ovog bombardiranja Ljubiša odluči uzeti stvari u svoje ruke

 
Režija: Miloš Radović
Scenarij: Miloš Radović
Uloge: Lazar Ristovski, Branka Katić, Simon Lyndon, Olivera Marković

Filmografija

Filmska priča govori o događajima koji su zadesili našu zemlju 1999. godine, ali kroz vizuru jednog ekstremnog patriote (Lazar Ristovski), koji sasvim sam pokušava da reši rat. Možda bi se moglo reći da se radi o crnohumornoj priči. Ipak, ona u velikoj meri oslikava karakter čoveka ovog podneblja kad se nađe u bezizlaznoj situaciji, a život traži rešenja i izlaze. Na ovaj ili onaj način. Kod našeg junaka je to bilo na NjEGOV način.

 U centru radnje je Ljubiša Kundačina (Lazar Ristovski), mladić kojeg izluđuje američki embargo, njegova vlada, bombardiranje i-komšijin pas. Kap koja je prelila čašu bila je njegova sestra koja je svakodnevno pozirala neprijateljskim pilotima. Ljubiša odlučuje poduzeti nešto te uz pomoć rumunjskog krijumčarskog lanca nabavlja rusku raketu kojom uspeva srušiti američki avion AWACS.

Zarobljava pilota (Simon Lyndon) koji pokušava pobeći što mu nikako ne uspeva. Neverovatno, ali istinito, to je tek početak zapleta do čijeg vrhunca dolaza kada pilot Ljubiši ponudi 5 mil. USD ukoliko mu pomogne uhvatiti Slobodana Miloševića.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >