Prava frekvencija (2000)

FREQUENCY (Originalni naziv)

triler drama sf

Džim Kavizel uspostavi radiovezu sa pokojnim ocem

 
Režija: Gregory Hoblit
Scenarij: Toby Emmerich
Uloge: Jim Caviezel, Dennis Quaid, Elizabeth Mitchell, Shawn Doyle, ...

Filmografija

"Prava frekvencija" je priča o mladom policajcu koji, komunicirajući amaterskom radio-stanicom sa pokojnim ocem, menja prošlost i oživljava oca, a time dovodi u smrtnu opasnost majku i niz drugih žena.

Džon Salivan (Dž. Kavizel) 36-godišnji je depresivni policajac koji se upravo razišao sa devojkom. Džon živi u porodičnoj kući svojih roditelja, a pre 30 godina njegov je otac, vatrogasac Frenk (D. Kvejd), poginuo spašavajući unsrećenu ženu u požaru. Uključivši staru očevu amatersku radio-stanicu, Džon uspostavi vezu sa nepoznatim muškarcem, za kog ubrzo shvati da je njegov sopstveni otac Frenk. Džon odluči da primeni svoje današnje znanje kako bi promenio prošlost i spasio ocu život. U tome i uspeva, ali time pokreće sled događaja koji će životno ugroziti njegovu majku...

Karijera Gregorija Hoblita podseća na onu Majkla Mana. I Hoblit je kao i Man prvo ime stekao na televiziji, afirmišući se kao član kreativnih timova serija Hil Strit Bluz, Zakon u L.A.-u, Njujorški plavci.Ti su mu angažmani doneli devet Emija pa je nakon toga prešao na film. Za razliku od Mana, koji je odmah startovao sa osebujnim filmskim projektima, Hoblit se odlučio za siguran debi trilerom "Iskonski strah" sa Ričardom Girom i tada nepoznatim Edvardom Nortonom. Sledio je fascinantan triler-horor "Posrnuli", film zadivljujuće atmosfere u kom je Denzel Vašington ostvario impresivnu ulogu, a potom je došlo najambicioznije ostvarenje dosadašnjeg Hoblitovog opusa "Prava frekvencija".

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >