Mali mesar (1997)

The Butcher Boy (Originalni naziv)

komedija drama

Niz potresnih događaja uništiće život dvanaestogodišnjeg dečaka

 
Režija: Neil Jordan
Scenarij: Neil Jordan
Uloge: Stephen Rea, Fiona Shaw, Eamonn Owens, Alan Boyle, Andrew Fullerton

Filmografija

Dvanaestogodišnji Frenči beži od oca alkoholičara i mentalno nestabilne majke povlačeći se u maštu i igru sa svojim najboljim prijateljem Džoom. Nakon što se dogodi tragedija Frenči tone sve dublje u nadrealni neljudski jad.

Frenči Brejdi je dečak koji odrasta u irskom gradiću kasnih 60-ih, gde glavnu ulogu u njegovom životu imaju njegova bujna mašta i najbolji prijatelj Džo. Ispod njegove dobroćudne spoljašnosti krije se napaćena duša. Njegov otac je ogorčeni alkoholičar, majka mu je mentalno nestabilna i povremeno završava u lokalnoj mentalnoj ustanovi, a njihova prva komšinica gospođa Nugent često se žali da su Brejdijevi „svinje” sa kojima se ne može živeti. Uprkos svim brigama, Frenči obožava svoje roditelje i ne može podneti uvrede gospođe Nugent. Ali njegove dečje smicalice počinju prerastati u destruktivno i preteće ponašanje.

Nakon što ga zajednica proglasi ludakom, a on ostane bez jedinog prijatelja kad se Džo zbliži sa sinom gospođe Nugent, Frenči ubrzo dolazi do tačke slamanja. Nemajući kuda, Frenči prihvata jeziv posao mesarevog pomoćnika, a njegova  prebujna mašta se do kraja zahukta preplavljujući mu misli prizorima vanzemaljskih otmica, atomske apokalipse i Device Marije koji ga vode prema šokantnim činovima nasilja.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >