Ko je Klark Rokfeler? (2010)

Who Is Clark Rockefeller? (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Istinita priča o genijalnom prevarantu

 
Režija: Mikael Salomon
Scenarij: Edithe Swensen
Uloge: Eric McCormack, Sherry Stringfield, Emily Alyn Lind, Stephen McHattie

Filmografija

Christian Karl Gerhartsreiter, poznatiji kao Clark Rockefeller briljantno je imitirao brojne ljude, pre nego što je naposletku tvrdio da je naslednik slavne obitelji Rockefeller.

Rockefellerova priča počinje kad vrhunski nemački prevarant Christian Karl Gerhartsreiter (Eric McCormac) dolađe u Ameriku 1979. g. preko studentske razmene. Koristio je niz lažnih identiteta, predstavljajući se između ostaloga kao voditelj talk-showa i savetnik u Pentagonu. Gerhartsreiter je ubrzo postao okosnica bostonskoga visokog društva i tu se zadržao duže od deset godina nakon čega se počeo predstavljati kao Clark Rockefeller, naslednik slavne dinastije.

Ta je obmana opisana kao „najduža muljaža u istoriji FBI-a“. Nakon nekog vremena oženio se Sandrom Boss, milionerkom i magistrom sa Harvarda i partnerkom u prestižnoj firmi za poslovno savetovanje „McKinsey & Co“. Kad je nakon razvoda izgubio starateljstvo nad ćerkom, Rockefeller je oteo devojčicu za vreme nadgledane posete  2007. Otmica i Rockefellerovo hapšenje nakon sigurnog povratka njegove ćerke privukli su pažnju cele nacije i doveli do razotkrivanja njegova pravog identiteta. Na suđenju ovog proleća, Gerhartsreiter je osuđen na nekoliko godina zatvora zbog otmice.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >