Čovek zakona (1971)

LAWMAN (Originalni naziv)

vestern

Šerif kreće u susedni grad kako bi priveo plaćenike lokalnog moćnika koji su ubili starca

 
Režija: Michael Winner
Scenarij: Gerald Wilson
Uloge: Burt Lancaster, Robert Ryan, Robert Duvall, Lee J. Cobb, Sheree North, ...

Filmografija

Snimljen u doba sutona klasičnog i izgradnje "Novog Holivuda", vestern "Čovek zakona" više se priklanja staroj negoli novoj epohi. Reč je o filmu klasično ispričane priče, impresivno ocrtanih likova i sjajne atmosfere, čiji je najveći adut briljantna glumačka ekipa. Film je režirao britanski filmaš, danas ugledni gastronomski recenzent Majkl Viner (Četova zemlja, Smrtonosna želja, Mehanik), specijalista za žestoke žanrovske filmove.

Šerif iz grada Benok Džered Medoks (B. Lankaster) stiže u susedni grad Sabat u potrazi za grupom kauboja koja je ranije divljala u Benoku, ubivši pritom jednoga starca. Medoks potraži šerifa Sabata Kotona Rajana (R. Rajan) i pokaže mu popis ljudi za kojima traga. Rajan ih sve poznaje no pošteno priznaje Medoksuu da im ne može ništa. Naime, reč je o plaćenicima Vinsenta Bronsona (L. Dž. Kob), moćnika koji poseduje cijeli grad pa i šerifa. Hrabri Medoks nema nameru da odustane i preko šerifa šalje Bronsonu ultimatum...

U glavnoj je ulozi legendarni Bert Lankaster (Profesionalci, Betmen, Ptičar iz Alkatraza), odličan kao i uvek, a ništa slabiji posao nisu obavili ni ostali protagonisti među kojima treba izdvojiti sjajnog R. Rajana (Nameštaljka, Divlja horda) i tada ne posebno poznatog Roberta Duvala (Kum 1 i 2).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >