Gas do daske 2 (2001)

RUSH HOUR II / Rush Hour 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Policajci Džki Čen i Kris Tuker razbijaju krijumčarski lanac zloglasnih trijada

 
Režija: Brett Ratner
Scenarij: Ross LaManna, Jeff Nathanson
Uloge: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi, Roselyn Sanchez, ...

Filmografija

Nakon uspešno obavljenog zadatka u SAD-u inspektor Džeki Čean vodi brbljavog policajca Krisa Tukera u Hong Kong na odmor gde kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američku ambasadu...

Nakon uspešno obavljenog zadatka u Sjedinjenim Državama, inspektor Lee (Džeki Čen) vodi brbljavog policajca Kartera (Kris Tuker) u Hong Kong na odmor. Kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američku ambasadu, a Li i Karter odmah kreću tragom zločinaca.

Osobe odgovorne za napad nalaze se u visokim redovima zloglasnih trijada, čiji šef je Riki Tan Džon Lone), a njegova smrtonosna zamenica je lepa Hu Li (Zhang Zivi). No iza napada, čini se, stoji krijumčarskii lanac, a detektivi u potrazi za istinom stižu natrag u Ameriku...

Uspeh prvog dela ove akcijske komedije zagarantovao je i snimanje nastavka. Kako bi kvaliteta filma ostala na nivou, autorski tim potražio je odgovore u Hong Kongu, gradu specifične, uvek kreativne kinematografije. Tako su i akcijske scene u kojima Čen može pokazati svoje virtuozne, gimnastičarske sposobnosti, brojnije, a glasni humor Krisa Tukera utišan je za nekoliko stepeni.

Pored Džekija Čena, u glavnim su ulogama slavna imena istočnjačkog filma: Džon Lone i Zhang Zivi. Lone, dugogodišnjeg člana Pekinške opere, gledaoci će se setiti iz Oskarima nagrađenog Bertolučijevog spektakla "Poslednji kineski car", a Zhang Zivi zvezda je hvaljenog spektakla "Tigar i zmaj". Od filma koji se može pohvaliti spiskom kaskadera jednako dugačkim kao i glumačkim, ne treba očekivati ništa manje od – izvrsne zabave. "Gas do daske 2" nagrađen je sa tri "Taurus" nagrade za kaskaderske veštine.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >