Džeri Megvajer (1996)

Jerry Maguire (Originalni naziv)

komedija drama sport

Tom Cruise u priči o beskrupuloznom sportskom menadžeru

 
Režija: Cameron Crowe
Scenarij: Cameron Crowe
Uloge: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger, Jonathan Lipnicki, ...

Filmografija

Što ako se trgnete usred noći i shvatite kako ste nesretni iako se čini da imate sve? Tom Cruise odlučio se na radikalan potez, koji mu je zakomplikovao život, ali isto tako pobudio u njemu duboko potiskivane emocije...

Sportski menadžer Jerry Maguire naizgled ima sve - uspešnu karijeru, gomilu klijenata, još veću količinu novca i seksi verenicu. On je najbolji agent koji od običnih sportista stvara nacionalne zvezde, ali uskoro uviđa da ga više ne zadovoljavaju titule koje mu donose sportisti, razni prijemi i velike svote novca.

Jedne noći u hotelu, mučen grižom savesti jer zbog njegove pohlepe sportske zvezde završavaju u bolnici, odluči da napiše memorandum kojim svojoj firmi preporučuje da se manje orijentiše na zaradu, a više na dobrobit svojih klijenata. Memorandum doživljava ovacije od strane kolega, ali svi oni iznenada zaćute kada Jerry dobije otkaz. Jedino se idealistički raspoložena sekretarica odazove njegovom pozivu i pridružuje mu se u samostalnoj firmi, a od mora klijenata ostane mu veran samo ragbista Rod Tidwell. Ostavši bez posla, novca, moći, a uskoro i bez verenice, Jerry ponovno pokušava pronaći smisao života, dok se njegova jedina zaposlena, samohrana majka, mora suočiti s time da gaji neke nove osećaje prema svome poslodavcu.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >